nav-left cat-right
cat-right

Magnezij v prehranskem dopolnilu proti izčrpanosti

Mineral magnezij je četrti najbolj zastopan mineral v telesu. Neuravnotežena prehrana, kroničen stres in drugi dejavniki pa pomembno prispevajo k temu, da v telesu tega minerala prične postopoma primanjkovati, kar se odraža v številnih zdravstvenih težavah. Če minerala iz prehrane ne dobimo dovolj, pa so na trgu na voljo tudi kakovostna prehranska dopolnila.

Prehranska dopolnila so lahko izdelana iz naravnih virov mineralov, iz umetno ustvarjenih sestavin v obliki oksidov in karbonatov ter iz elementarne spojine, ki ji pravimo tudi magnezijev citrat. Vsak vir minerala se drugače razgrajuje v telesu. V vsakem primeru se mineral ne more ustvarjati sam v telesu, ampak ga moramo vnesti v telo, da lahko preide v krvni obrok in opravi svojo nalogo.

Magnezij za zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti

Pomanjkanje minerala lahko opazimo tako, da spremljamo, ali imamo težave s krči v mečih, trzanjem mišic po telesu, pogosto utrujenostjo, ki ne mine s počitkom, ter težave s predmenstrualnim sindromom, migrenami in sindromom nemirnih nog, ki onemogoča mirno spanje.

Znano je, da magnezijev citrat v prehranskem dopolnilu igra pomembno vlogo v telesu, saj zmanjšuje občutek utrujenosti, uravnoveša elektrolite in zato pomembno vpliva na zdravo delovanje mišic in živčnega sistema ter ohranja zdrave kosti in zobe. Poleg tega je mineral pomemben tudi za normalno psihološko delovanje, sproščanje energij pri presnovnih procesih ter za optimalno sintetiziranje beljakovin.

Magnezij – dnevne doze dodatka v kapsulah in v prahu

Zelo malo je verjetno, da bi minerala lahko zaužili preveč, saj večina svetovne populacije trpi prav zaradi pomanjkanja te snovi v telesu. Na primer, če je magnezij v kapsulah, tedaj se pri normalnih potrebah priporoča dve kapsuli na dan. Če pa dodatek jemljejo športniki, pa potrebujejo dodaten vnos minerala v telo, zato lahko uživajo tudi tri kapsule na dan.

Čisti magnezijev citrat v prahu pa jemljemo s pomočjo odmerka oziroma čajne žličke. Pri tem je priporočena polovica ali pa cela čajna žlička praha na dan. Prah enostavno stresemo v kozarec vode, sok ali v kateri drug napitek ter dobro zmešamo. Pri tem naj bo tekočina hladna, saj lahko prah v kontaktu z vodo zviša temperaturo. Hladna tekočina pa ta proces nevtralizira. Napitek je dobro popiti med obrokom, zato da se snovi bolje absorbirajo v telo.

Čisti magnezijev citrat v prahu

100 odstotno čisti magnezijev citrat v prahu je na voljo za nakup v specializirani spletni trgovini Hiša zdravja. Embalaža od 227 gramov zadostuje za 75 dni redne uporabe, vštevši, da jemljemo prehransko dopolnilo vsak dan oziroma eno čajno žličko na dan. Z eno čajno žličko na dan pa zadostimo vsem potrebam po mineralu, saj vnesemo v telo kar 400 miligramov minerala.

Velika prednost je v tem, da čisti magnezijev citrat v prahu omogoča visoko stopnjo absorpcije, kar pomeni, da se optimalno in hitro razgradi v telesu. Izdelek je tudi veganski in vegetarijanski, saj ne vsebuje sledi mleka, jajc, rib in lupinarjev. Primeren je tudi za vse, ki so občutljivi na gluten in imajo laktozno intoleranco.

Naraven magnezij iz ekološke pridelave

Naraven magnezij v prehranskem dopolnilu, ki je na voljo za nakup v slovenski specializirani spletni trgovini Malinca, ima ekološki certifikat, pri čemer je pridobljen iz naravnih in organskih virov, kot je morska trava vrste Ulva lactuca, ki poleg visokih vsebnosti minerala vsebuje tudi kalcij, železo, vitamin C in B12 ter veliko vlaknin in beljakovin. Morska trava je ekološko vzgojena.

Kapsule z mineralom se optimalno absorbirajo v telo, saj je naravno pridobljen magnezij vezan na organske spojine oziroma molekule. Dodatek k prehrani v obliki kapsul je primeren za vse od 14 leta dalje, posebej pa za tiste, ki že kažejo znake pomanjkanja minerala, kot so razni krči po telesu, dolgotrajni glavoboli, utrujenost in težave s PMS-jem.

Komentiranje ni dovoljeno.