nav-left cat-right
cat-right

Mladinske sobe za punce

Vsaka mladinska oziroma otroška soba mora biti kar se da prilagojena mlademu stanovalcu. To ne pomeni le, da prilagodimo funkcionalnost sobe in vključimo vso potrebno opremo in pohištvo – upoštevamo tudi čisto konkretne želje otroka, ki bo v sobi prebival. Mladinske sobe za punce morajo biti zato prav posebne. Če v debelih katalogih in prostornih razstavnih salonih ne najdemo prave rešitve, je vsekakor zelo primerna izbira izdelava sobe po meri, nikakor pa se ne smemo zadovoljiti z opcijo, ki mladi stanovalki ne bi bila po godu.

Otroška soba predstavlja otroku varno zavetje, v katerem se počuti prijetno. To bo dosegla le primerno opremljena soba, ki je oblikovana po željah otroka. Ne smemo pozabiti na nekatere ključne elemente pohištva in opreme – v ospredju je na primer pisalna miza z udobnim stolom, kar je nepogrešljiva kombinacija za ustvarjalno raziskovanje in šolsko delo, zagotoviti pa je treba poleg postelje še dovolj prostora za shranjevanje oblačil, igrač in drugih predmetov. Skozi odraščanje otroka se mladinske sobe za punce bistveno spremenijo, prav pa je, da vedno več odločitev glede izgleda in opreme sobe prepustimo stanovalki. Že zelo zgodaj so otroci sposobni odločati o svojem bivalnem okolju, potrebujejo le toliko nadzora, da izbrana oprema zadosti nujnim funkcionalnostim.

Vsaka mladinska in otroška soba se pohvali s prav posebno podobo, ki je pogosto prikrojena okusu stanovalca. Sobe za punce niso nobena izjema – pogosto so opremljene z edinstveno dekoracijo, pri kateri seveda starši nimajo veliko besede. Če gre le za dekoracijo, je najbolje otrokom prepustiti proste roke.

Komentiranje ni dovoljeno.