nav-left cat-right
cat-right

Stevia je potrjena tudi s strani strokovnjakov

Kar se tiče zdrave prehrane, moramo reči, da so strokovnjaki, znanstveniki, farmacevti naredili v zadnjih letih velik korak naprej. Zdravniki sicer še precej zaostajajo za njimi, a kljub temu so se začeli prebujati in počasi razmišljajo malenkost drugače. Predvsem pa je enotno vsem to, da vsi pravijo, da je sladkor zelo škodljiv in da bi se mu morali izogibati čim bolj vsi. A realnost je žal zelo kruta, saj sladkor zaužijemo tudi če ga ne želimo, saj nam ga dodajajo v čisto vso hrano, ki je v naprej pripravljena, torej tudi juhe, omake, instant krompir na primer in ostalo. Zelo dobro pa je tudi to, da je dobro raziskana tudistevia, ki v mnogih bolj razvitih državah postaja vedno bolj pomembna in je že skoraj čisto nadomestila navadni trsni sladkor.

Kaj pravijo strokovnjaki?

Vsi v en glas zatrjujejo, da bi morala biti stevia način sladkanja jedi. Dejstvo tiči v tem, da je v svetu vedno več zdravstvenih težav povezanih z debelostjo in le – ta povzroča vedno več težav tudi z vidika financiranja zdravstva. Zavedati se moramo, da so prekomerno težki ljudje tudi veliko bolj na udaru raznim srčno žilnim obolenjem, zdravljenje teh bolezni pa je izjemno drago. Glede na to, da pa je stevia ravno tako sladka kot navadni sladkor, pa dejansko sploh ne trpimo za pomanjkanjem sladkorja, ki ga dandanes že skoraj da moramo dobiti. Ker je povsod v hrani, postaja sodobni človek že prav odvisen od sladkorja in zato je stevia idealna za to, da se odvajamo od navadnega sladkorja, hkrati pa začnemo tudi skrbeti za svoje zdravje.

Stevia ima glikemični indeks 0

Četudi se je ne dolgo nazaj zdelo kot v pravljici, da bi se lahko zdravo sladkali, pri tem pa zdravih reči ne bi bilo tako zelo težko narediti, da lahko pripravo primerjamo z znanstveno fantastiko, pa je danes to resničnost. Čisto vsi strokovnjaki, ki so šli delati analizo stevie, so ugotovili, da ima stevia glikemični indeks nič, kar pomeni, da se ne dvigne inzulin, da jo telo lahko pretvori in torej zaužita hrana ne gre direktno v maščobo. Dejansko je stevia takšna snov, ki je telo sploh ne zna pravilno tretirati in se iz telesa izloči v enaki obliki kot vanj vstopi, kar pomeni, da se ni nič absorbirala v telesu.

Komentiranje ni dovoljeno.