nav-left cat-right
cat-right

Tlakovanje dvorišč je lahko povsem enostavno

Če tlakovanje dvorišč dela strokovnjak, je le – to povsem enostavno. Vaše dvorišče lahko dobi povsem novo podobo še v istem dnevu, seveda je to odvisno od velikosti dvorišča. Da lahko tlakovanje dvorišč sploh začnemo, je najprej potrebno narediti dovolj globok izkop, da kasneje ne bomo imeli dodatnih nepotrebnih problemov. Že pri izkopu je potrebno misliti na razraščanje maha in podobno. Za kvalitetno tlakovanje dvorišč je priporočljiva globina najmanj 40 cm pravijo pri Libela Group, ki se s to dejavnostjo ukvarjajo že vrsto let.

Ključna je podlaga oz. drenaža

Če se podlaga za tlakovanje dvorišč pripravi tako kot je potrebno, se bodo tudi tlakovci lepo ulegli in jih bomo lahko naredili točno tako kot smo si zamislili. Seveda pa moramo pri pripravi podlage za tlakovanje oz. nosilnega sloja oz. drenaže misliti tudi na odtakanje odvečne vode, zato mora biti že podlaga ustrezno in v pravo smer nagnjena, saj s samim polaganjem tlakovcev tega ne moremo popraviti, če že drenaža ni ustrezno narejena. Takšne in še druge podrobnosti so glavni razlog zakaj je veliko bolje, da najamemo strokovnjaka za tlakovanje dvorišč, kot je to npr. Libela Group, kajti če vse skupaj delamo sami, lahko kaj hitro naredimo nepopravljivo napako, ki je kasneje niti strokovnjaki ne bodo mogli drugače popraviti kot, da z vsem skupaj začnejo od začetka.

Ko so tlakovci položeni še ni konec

Tlakovanje dvorišč pa se konča s polaganjem tlakovcev, ampak je le – te potrebno še zafugirati s primerno fugirno maso (ni vseeno katero izberemo). Povsem na koncu pa je potrebno v roke vzeti še vibrirni stroj, ki bo tlakovce primerno vtisnil v drenažo ter jih učvrstil. Že res, da bodo naravni vplivi sčasoma naredili svoje, ampak, če je to zadnje opravilo narejeno tako kot je potrebno, bo morala biti res močna ujma, da tlakovci ne bodo ostali na svojem mestu.

Komentiranje ni dovoljeno.