nav-left cat-right
cat-right

Veliko informacij o izdelavi spletnih trgovin

Skoraj vsak, ki se odloči, da bo svoj posel popeljal naprej, se prej ali slej sooči s spletnim nakupovanjem. V zadnjem času rastejo spletne trgovine kot gobe po dežju. Tudi moja mama si jo je umislila za svojo doma narejeno eko kozmetiko. Sploh ni slaba ideja, če zares pomislim. Ima ogromno znanja, izkušenj in že znanih strank. Zakaj ne bi prodaje razširila še na spletu?

Seveda sem se zanjo pozanimala o izdelavi spletnih trgovin. Pri znancih, ki se z izdelavo spletnih trgovin ukvarjajo, sem izvedela ogromno koristnih informacij. Še najbolj koristne in zanimive so se mi zdele informacije o platformi magento 2, ki je trenutno velik hit med izdelovalci spletnih trgovin. Magento 2 je naslednik magento 1 sistema za izdelavo spletnih trgovin.

Eden najbolj uporabljenih sistemov za spletne trgovine

Magento sistem je eden izmed treh najbolj pogosto uporabljenih sistemov oz. platform za izdelavo spletnih trgovin. Ogromno strank, tudi v Sloveniji se poslužuje omenjenega sistema. Razvijalci z uradnimi magento certifikati so gotovo bolj zaupanja vredni. Zato velja tudi tu premisliti in se dobro pozanimati pri izbiri ponudnika. Magento 2 pa je naprednejša različica, z veliko novimi funkcionalnostmi in zmogljivostmi. Največja prednost magenta 2 je predvsem hitrost in dejstvo, da je moralo vse skupaj iti v korak s časom. Prva verzija magenta je bila namreč izdala že pred približno sedmimi leti. Sicer je magento 2 še vedno v »porodnih težavah« in ima kar nekaj težav pri sami implementaciji. Zato se večina ponudnikov na našem trgu še vedno poslužuje verzije magento 1.9.

Plačevanje s kreditnimi karticami

Spletne trgovine narejene na sistemu magento 2 nudijo že podprto plačevanje s kreditnimi karticami preko sistema »braintree«, ki je v lasti Paypal-a. Plačevanje s kreditnimi karticami pa je izjemno zaželeno in povpraševano med strankami in bodočimi lastniki spletnih trgovin.

Pri odločitvi o izdelavi spletne trgovine tako velja pravilo, da se je potrebno dobro pozanimati o usposobljenosti ponudnika in predvsem o željah, ki jih želimo uresničiti v spletni trgovini. Gotovo enostavnih uporabnikov ne zanima točno na kakšni platformi bo stala njihova spletna trgovina, dokler bo delovala odlično, hitro in zanesljivo.

Komentiranje ni dovoljeno.