nav-left cat-right
cat-right

Xiaomi Mi Band 4 še pametnejša in elegantnejša

Vse glasnejše so govorice o skorajšnjem prihodu četrte generacije Xiaomi pametne zapestnice. Po bojda uradnih podatkih naj bi na trg prispela 11. junija. Pod izdelavo se bodo nedvomno spet podpisali pri podjetju Huami, ki sicer proizvaja tudi Amazfit ure in zapestnice. Vsi vemo, da je Xiaomi veliko več kot le proizvajalec pametnih telefonov. Kot na številnih drugih področjih jim tudi v segmentu pametnih ur in zapestnic gre odlično, zato nič ne zgleda, da bi se imeli namen pri razvoju ustaviti.

Po tem, ko je za podjetjem v zadnjem obdobju sila pestro dogajanje – pred kratkim so predstavili mobilne telefone Redmi K20, K20 Pro in 7A, so kot kaže pripravljeni na novo veliko lansiranje pomembnega izdelka. Prihod Mi Band 4 so potrdili preko »kitajskega Facebooka« Weibo, a vendarle slika veliko podrobnosti ne razkriva. Predvideva se, da bo prvič v seriji prišla z barvnim zaslonom, na voljo pa naj bi bila v več različnih barvah. Do sedaj je bil Xiaomi pri ponudbi barvnih paščkov precej skromen, zato so uporabniki morali posegati po neoriginalnih alternativah. Pričakuje se tudi večji zaslon od Mi Band 3 ter razširjena funkcionalnost. Kar nekaj informacij je sicer že pricurljalo v javnost, a je v teh primerih težko ločiti zrno od plevela, oziroma dejanske navedbe od populističnih. Govorice pravijo tudi o večji bateriji ter natančnejšem merilcu srčnega utripa. Baterija naj bi se povečala na 135mAh, a napovedan barvni zaslon bo tudi potratnejši, zato je pričakovati avtonomijo na ravni predhodnice, torej nekje 20 dni. Izdana naj bi bila v dveh izvedbah, eno z NFC podporo ter osnovnejšo. Tudi glede cene niso bili razkriti uradni podatki, pričakuje se sicer v rangu predhodnice Mi Band 3.

Predstavitve bo najprej deležna matična država Kitajska, a naj bi v mesecu ali dveh pošiljke dosegle tudi druge države. Naj se gre za Stratos, Verge ali Bip, Xiaomi ura bo z Mi Band 4 prejela hišno konkurenco, ki bo kupce iskala z nižjo ceno.  Xiaomi je sicer že sedaj po Applu drugi največji proizvajalec nosljivih naprav, saj je v dobre pol leta odposlal kar 10 milijonov zapestnic Mi Band 3. Bo z naslednico ogrozil celo pametne ure z odgriznjenim jabolkom?

Komentiranje ni dovoljeno.