nav-left cat-right
cat-right

Zamenjava upravnika

Večje število lastnikov določenega objekta običajno zahteva tudi upravnika. Z glasovanjem določimo, kdo bo prevzel naloge upravnika in vse dokler jih opravlja v skladu s pričakovanji lastnikov, niso potrebne spremembe. Ko pa lastniki niso zadovoljni z upravljanjem, je potrebna zamenjava upravnika (več o zamenjavi upravnika si preberite na naslovu https://www.spl.si/iscete-upravnika.html).

Pri zamenjavi upravnika smo seveda dolžni v določenem, dogovorjenem roku obvestiti sedanjega upravnika, da bo pogodba prekinjena. V vmesnem času bomo poiskali novega upravnika in kakor že na začetku povedano, z večinskim glasovanjem nalogo prične upravljati nov upravnik, potem, ko je dokumentacija v celoti urejena.

Upravnik ima kar nekaj nalog in odgovornosti, katere prevzame pri podpisu pogodbe. Za to je tudi plačan in tako pričakujemo, da bomo z njegovim delom zadovoljni. Poleg tega, da nam omogoča vpogled v poročila in druge dokumente, ki se nas kot lastnika tičejo, upravlja in vodi delovanje zgradbe ali objekta v prid lastnikom. Dolžan nam je sporočati spremembe in odgovoriti na vprašanja, ki se tičejo njegovega vodenja. Če so kdaj kakšni nesporazumi in imamo občutek, da nekako ta ne opravlja svojih del v skladu z dolžnostmi, je lahko zamenjava upravnika najboljša rešitev.

Da bi zamenjava upravnika bila skladna s pogodbo, se je pomembno držati vseh dogovorov, ki so navedeni v pogodbi. Sem sodi tudi odpovedni rok in drugi morebitni dogovori z upravnikom. Seveda se za tovrstno rešitev odločimo takrat, kadar nikakor ne najdemo skupne besede s sedanjim upravnikom in imamo občutek, da delo ni opravljeno, kot bi lahko bilo.

Zamenjava upravnika je dokaj preprost korak, če se le držimo vse pogodbenih navedb. Pri tem nam lahko pomaga tudi morda že izbran novi upravnik, ki nam bo najbolje lahko svetoval, kako ravnati in kakšne ukrepe izvesti, da bo prekinitev pogodbe in tudi podpis nove pogodbe v skladu z zakonskimi predpisi.

Navsezadnje je pomembno, da smo lastniki zadovoljni z upravljanjem določenega objekta, saj smo to nalogo nekomu zaupali in mu za njegovo delo tudi plačamo.

Komentiranje ni dovoljeno.