nav-left cat-right
cat-right

Filtri zraka

Kaj sploh je filter zraka oziroma zračni filter? To je naprava, ki je sestavljena iz vlaknastih delcev in skrbi za to, da ti vlaknasti delci odstranijo trdne delce, kot so naprimer prah, pelodi, plesni ter razne bakterije iz zraka. Filtri zraka so sicer najbolj uporabljeni v tistih predmetih, kjer je kvaliteta zraka zelo pomembna, to pa je naprimer v prezračevalnih sistemih različnih zgradb in pa v motorjih, torej v vozilih.

Avtomobilski kabinski zračni filtri so ponavadi režasti papirnati filtri in so nameščeni zunaj zračnega dovoda za armaturno ploščo. Te filtri so različnih oblik in velikosti, seveda pa je pomembno, da se prilegajo prostoru v vašem vozilu. Kot pri vseh drugih filtrih, je tudi pri filtrih zraka, zelo pomembno, da jih redno menjamo. Zamašen oziroma umazan kabinski zračni filter namreč občutno zmanjša pretok zraka v kabino, poleg tega pa je posledica tudi prinašanje alergenov v zračni pretok vašega vozila.

Filtre zraka pa lahko kupite tudi v spletni trgovini podjetja Olja.si. Poleg filtrov zraka si boste lahko privoščili tudi filtre olja, filtre goriva ali filtre kabine, vsekakor pa je spletna trgovina znana po ogromni ponudbi olj različnih proizvajalcev. Med znamkami olj, ki jih prodaja omenjeno podjetje, boste našli znamke Ford, Mazda, Valvoline, Elf, Motul, Total, Shell, Selenia, Castrol in še marsikaj. Spletna trgovina z olji in filtri je narejena zelo pregledno, zato za svoj nakup ne boste potrebovali veliko časa, sploh če točno veste, kaj iščete. V kolikor pa se vam porodi kakršnokoli vprašanje, tudi v zvezi s filtri zraka, pa brez skrbi kontaktirajte strokovno ekipo.

Komentiranje ni dovoljeno.