nav-left cat-right
cat-right

Kaj pa knjiga?

“Najlepše darilo je knjiga” je slogan, s katerim je nekoč neka knjigarna vabila k nakupu knjige kot darila. Vsekakor, branje je dobro za vsakogar in brati bi morali čim več. Knjiga je vsekakor izredno primerno darilo, saj je koristno in vsaj v večini ne predstavlja le “lovilca prahu” ampak je nekaj, kar vzameš v roko večkrat in se tako tudi vsakokrat spomniš na obdarovalca ali obdarovalko, ki ti je knjigo podaril. Seveda so nekatere zagate pri kupovanju knjige, zelo pa pomaga, če poznamo obdarovanca in njegov pogled na življenje. Tako bomo veliko enostavneje odgovorili na vprašanje, kakšno knjigo naj mu ali ji kupimo.

Kupiti moramo namreč takšno knjigo, ki jo bo prejemnik z veseljem prebral, po možnosti večkrat. Izredno primerne so različne znanstvene in pol-znanstvene knjige, po katerih posegamo večkrt. Tudi različni klasiki, naj bodo to klasični klasiki ali pa moderni, novi klasiki kot je Harry Potter, so takšne vrste literatura, po kateri sežemo večkrat in tako knjigo večkrat prebere tudi naš obdarovanec.

Tretja vrsta knjig, ki so izredno primerne so razni priročniki, ki jih nekajkrat odpremo iz čiste preventive, potem pa jih lahko imamo vedno pri roki, ko potrebujemo informacijo da lahko takoj odreagiramo. Takšne vrste priročnik, je tudi Prva pomoč za dojenčke in otroke. Gre za prvi takšen priročnik v Sloveniji, ki je namenjen neposredno nudenju prve pomoči za dojenčke in otroke. Otroci, še posebej pa dojenčki imajo drugače razvite notranje organe, ki zahtevajo drugačen način pomoči, kadar gre zares.

Takšna knjiga, ki jo imamo doma, nam pomaga tudi pri preventivi, ko se vprašamo, ali moramo obiskati zdravnika ali pa lahko otroka pozdravimo doma. S to knjigo imamo vedno pri roki priročnik, ki bo odgovoril na vse naše skrbi o bolanem ali morebiti bolanem otroku oziroma dojenčku, po drugi strani pa imamo navodila v besedilu in sliki, kako ravnati takrat, ko gre čisto zares zares.

Knjigo je založila Založba Forum Media, ki je v slovenskem prostoru poznana po praktičnih in strokovno pripravljenih priročnikih in na takšen način je pripravljena tudi ta knjiga.

Komentiranje ni dovoljeno.