nav-left cat-right
cat-right

Kaj počno detektivi in detektivske agencije?

Ali potrebujete detektiva, pa sploh veste, kakšne stvari detektiv počne? No pa si jih poglejmo. V največ primerih, ki se jih poslužuje zasebni detektiv gre za zbiranje informacij o osebah, ki so pogrešane, o dolžnikih, o avtorjih anonimnih pisanj, o povzročiteljih materialnih in nematerialnih škod, zbiranju dokaznega gradiva, uspešnosti poslovnih in zasebnih subjektov, kaznivih dejanjih ter še marsikaj.

Opravljajo tudi nenapovedane preizkuse alkoholiziranosti na delovnem mestu, osebno vročajo pisemske pošiljke ter še kaj. Najem detektiva je sila preprost. Na uradni spletni strani detektivske zbornice RS si lahko ogledate registrirane detektive po Sloveniji in izberete nekoga, ki vam je blizu, ali ga poznate ali pa po katerih drugih kriterijih. Enostavno detektiva pokličete in se dogovorite za sestanek. Detektiv se vam seveda mora predstaviti z značko in pa detektivsko izkaznico, če pa se vam ne, pa jo tudi zahtevajte.

Urne postavke detektivov so vnaprej določene, priporočena cena detektivske zbornice Republike Slovenije je 70€ na uro, vsak posameznik ali detektivska agencija pa si cenike priredi po svojih željah, običajno so te cene manjše od priporočene. Preden detektiv prične z delom pa vam svetujem, da se pogovorite o okvirnih cenah. Redko, a še vedno se kdaj naredi tudi to, da detektiv primera ne more rešiti, takrat ste mu še vedno dolžni plačati denar za opravljeno delo. Najem detektiva se vam vsekakor splača, če ga seveda potrebujete, v nasprotnem primeru pa raje premislite, saj vas lahko to stane kar nekaj denarja, detektivu morate plačati tudi morebitne stroške nastale ob preiskavi, to so lahko nočitve v hotelu, dnevnice in drugi morebitni stroški.

Komentiranje ni dovoljeno.