nav-left cat-right
cat-right

Kako poteka nakup domene

Nakup domene je vsekakor prvi korak k vašemu poslovanju prek spleta. Seveda pa se za nakup domene ne odločajo samo tisti, ki bi radi prek spleta poslovali ampak prav vsak, ki bi rad imel svojo spletno stran. Registracija domene pa je lahko tudi zelo dobra naložba v prihodnost, znani so primeri, kjer se je domena prodala za veliko večjo vsoto, kot je bila nakupna cena. Pri tem postopku morate seveda upoštevati to, kar naj bi v prihodnosti bilo popularno.

Nakup domene je zelo enostaven in celoten postopek vam ne bo vzel več kot 15 min. Pred nakupom pa se morate prepričati, da domena ni zasedena. Predstavljajte, koli spletnih strani vsebuje svetovni splet in hitro boste prišli do ugotovitve, da je večina domen že zasedenih. Če je domena, ki jo želite zasedena, lahko poizkusite tudi z drugo domensko končnico, če je ni zakupilo že podjetje, ki ima domeno tudi na ostalih domenskih končnicah.

Za preverjanje prostosti domen vam je lahko v veliko pomoč orodje preveri domeno. Večina ponudnikov spletnih gostovanj ponuja tudi nakup domene, in pa omenjeno orodje. V iskalnik samo vpišete željeno ime domene in v trenutku se vam prikažejo možnosti ter cene za različne domenske končnice.

Pozorni pa bodite na to, da je lahko registracija domen, ki imajo v url naslovu isto ime kot registrirane blagovne znamke lahko kazniva. Če bi naprimer hoteli registrirati domeno, ki ima v imenu naprimer besedo adidas ali pa kaj drugega, bi vas doma lahko kaj hitro pričakala pošta omenjenega proizvajalca športne opreme. Pri izbiranju imena domene bodite izvirni, uporabite pa besedo, ki bo najbolje opisala vašo dejavnost ali posel.

Registracija je kot sem že omenil izredno enostavna, opravite pa jo prek spleta pri vašem priljubljenem ponudniku, naslednji korak pa je zagotovo zakup gostovanja, a o tem v kakšnem drugem članku.

Komentiranje ni dovoljeno.