nav-left cat-right
cat-right

Katera svetila poznamo in zakaj kupiti led svetila

Vsak, ki je že kdaj kupoval svetila, ve da je njihova glavna naloga razsvetlitev prostora, ko ni dovolj naravne svetlobe. Za različne prostore uporabljamo različna, saj imajo ta lahko tudi dekorativen pomen, v glavnem pa ločimo notranja in zunanja. Glede na uporabo poznamo stropna, stenska, talna, namizna, kandelabrska, talna-stenska in stropno-stenska.

Izbira svetil je zelo pestra, ločimo jih po materialu, dizajnu, barvi. Lahko pa osvetlitev prilagodimo prostoru. Za pisarno potrebujemo svetel prostor in svetila, ki oddajajo močno svetlobo, medtem ko za dnevno sobo, ki je namenjena sprostitvi ne potrebujemo veliko osvetlitve.

V zadnjem času so postala zelo priljubljena led svetila. Pravimo jim tudi svetila prihodnosti saj so energetsko varčna, zmogljiva za osvetljevanje prostora ter pomagajo varovati okolje. Tudi njihova življenjska doba je daljša kot življenjska doba običajnih svetilk. Led svetila so primerna tako za talno osvetlitev, osvetlitev bazenov, svetlobnih napisov, vitrin TV-ekranov in še bi lahko naštevali. Z led svetilkami v primerjavi z navadnimi žarnicami lahko prihranimo kar 85% električne energije. Navadne žarnice večinoma svetlobo, ki jo oddajajo spremenijo v toploto, medtem ko led luči oddajajo zelo malo toplote, zato se jih lahko dotikamo tudi ko so prižgane.

Led svetila so zelo lepo dizajnirana in so narejena iz različnih materialov, oblik in barv. V kolikor se boste odločili za nakup teh svetil vam prav gotovo ne bo žal. Sicer so malce dražja od navadnih, a so zato kvalitetnejša.

Napredna tehnologija omogoča, da si lahko svetilke ogledate in naročite kar po internetu in si tako prihranite kar nekaj dragocenega časa. Na spletu si lahko ogledate odlično ponudbo vseh svetil, tako notranjih kot tudi zunanjih.

 

Komentiranje ni dovoljeno.