nav-left cat-right
cat-right

O depresiji in anksioznosti

Depresija in anksioznost sta zelo pogosti motnji, po podatkih svetovne zdravstvene organizacije naj bi po svetu bilo kar 100 milijonov in več depresivnih ljudi. Ta motnja naj bi prizadela kar 20% ljudi. Če imate sami občutek, da ste depresivni, vam ni potrebno zaradi tega izgubiti še živcev, saj obstaja kar nekaj tehnik in metod, s katerimi se lahko depresije uspešno znebite. Psihoterapevt ali pa osebni zdravnik vam lahko predpišeš antidepresive, pomaga tudi pogovor s psihoterapevtom, pa tudi na spletu boste našli veliko vodičev za samopomoč, med učinkovitimi tehnikami je tudi meditacija

Depresija lahko močno vpliva na posameznikovo duševno zdravje, vpliva pa tudi na njegove bližnje in družino. To stanje poveča tudi tveganje za razvoj bolezni srca ter ožilja, v najhujših primerih pa lahko vodi tudi do samomora see page. Natančen vzrok za depresijo je težko določiti, lahko pa je posledica dogodkov iz preteklosti kot so slabi odnosi v otroštvu, travme, droge, alkohol, zdravila, smrt bližnjega depresivni pa lahko postanete tudi, če živite z depresivno osebo.

Zavedajte se, da o depresiji ne moremo govoriti kar tako, saj vsakega doleti kakšen dan, ko smo popolnoma brez volje in se ne počutimo dobro. O tem stanju lahko govorimo takrat, ko tako počutje traja dalj časa. Če imate občutek, da ste depresivni se posvetujte s svojim zdravnikom, lahko pa se obrnete tudi na psihologa, ti bodo diagnosticirali vaše težave, ter vam tudi ustrezno svetovali.

Z depresijo pa je pogosto povezana tudi anksioznost, pri tej težavi gre za stalen občutek tesnobnosti. Svetujem vam, da se preden se obrnete na zdravila in antidepresive, ki imajo lahko veliko stranskih učinkov, poslužite katere izmed naravnih metod in pogovora z psihoterapevtom.

Komentiranje ni dovoljeno.