nav-left cat-right
cat-right

Očistimo svoja jetra

Jetra so vsekakor eden izmed pomembnejših organov našega telesa. V našem telesu čistijo kri in tako opravljajo nekatere izmed vitalnih funkcij v našem telesu. Če jetra ne delujejo pravilno lahko to prinese marsikatere težave in prebavne bolezni, bolezni ožilja ter še marsikatere druge težave.

Največji krivec za slabo delovanje jeter je prav holesterol. Na srečo lahko jetra z različnimi postopki očistite tudi sami, na voljo so vam razni naravni pripravki, za katere lahko recepte najlažje dobite na spletu, pa tudi v lekarnah lahko dobite že vnaprej pripravljene dodatke, kot so naprimer Hepafar ali pa kaj podobnega.

Zamaščenost jeter se najpogosteje pojavi pri tistih, ki uživajo ogromno sladkorja in slaščic, uživalcih alkohola, pri tistih, ki so pogosto pod stresom in tistimi, ki se ne gibljejo dovolj redno. Postopek čiščenja jeter je precej enostaven, jetra pustite počivati ves dan, ne jejte pa ničesar, kar vsebuje maščobe. Tako se bo v jetrih in žolčniku nabralo veliko žolča, nato pa se poslužite odvajala (ne sme biti tak, ki se vpije v črevesje), pred spanjem pa je najbolje, da spijete nekaj olivnega olja. Tako se bo vsa vsebina črevesja izločila skozi zadnjik. To je le ena izmed preprostih metod čiščenja jeter.

Čiščenje jeter bo najučinkovitejše prav spomladi, s tem pa boste v telesu dosegli tudi hormonsko ravnovesje. Vsekakor se bo izboljšalo tudi vaše počutje, vaš spanec bo bolj miren, čista jetra vplivajo tudi na predmenstrualni sindrom in še kaj. Jetra očistite lahko na naraven način ali pa vam bo v pomoč lekarna s kakšnimi naravnimi pripomočki.

Komentiranje ni dovoljeno.