nav-left cat-right
cat-right

Tablični računalniki

Tablični računalniki so na trgu novost, ki hitro prodira med uporabnike. Tablice so namenjene brskanju po spletnih straneh, upravljanju z e-pošto, poslušanju glasbe, branju e-knjig, igranju iger, odlične so za gledanje filmov oziroma risank, nad čemer so navdušeni predvsem najmlajši. Z raznimi aplikacijami oziroma programi, ki so na voljo, lahko opravljate tudi razna pisarniška oziroma poslovna opravila. Skratka, ko enkrat tablico imate, vidite, da je zares koristna – za zabavo ali za poslovne namene.

V vsej ponudbi tablični računalnikov, ki nam je na voljo, je treba pred nakupom te naprave vedeti, kaj želite oziroma vedeti, čemu vam bo tablica koristila. Najprej se odločite glede velikosti zaslona; na voljo so tablice z zaslonom velikosti od 7″ (diagonala zaslona je približno 18 cm) do večjih z 11,6″ (približno 30 cm). Pomembno pri odločanju o nakupu tabličnega računalnika je tudi, kakšen operacijski sistem hočete uporabljati. Ali precej razširjeni, odprt in prilagodljiv Android operacijski sistem, morda iOS, hiter in brezhiben sistem, ki je značilen za Applove tablice, ali operacijski sistem Windows, ki je sicer manj razširjen, je pa zelo uporaben zaradi kompatibilnosti z Windows okoljem, ki ga uporablja veliko število uporabnikov. Še ena lastnost lahko pretehta pri izbiri prave tablice za vas, in sicer, ali se želite v internet povezovati le prek omrežja Wi-Fi ali tudi prek mobilnega omrežja (UMTS, HSPA, LTE), kar pomeni, da lahko v tablico vstavite SIM-kartico mobilnega operaterja.

Tablični računalniki imajo kar nekaj dobrih lastnosti. Če jih primerjamo na primer s <ahref=”http://www.dos.si/prenosniki” target=”_blank”>prenosnimi računalniki, ugotovimo, da so tablice lažje za prenašanje naokoli, odlično je tudi to, da lahko pričnete tablico uporabljati takoj po nakupu, saj je operacijski sistem na napravi že naložen in pripravljen za uporabo. Po želji si lahko po potrebi dodatno, sproti nalagate še dodatne aplikacije, namenjene zabavnim ali bolj resnim zadevam. Še ena lastnost odlikuje tablice, in sicer baterije, ki so precej zmogljive; tudi do 10 ur vzdržijo brez električnega napajanja. V primerjavi s pametnimi mobilnimi telefoni pa tablice prinašajo večji zaslon in s tem bolj pozitivno uporabniško izkušnjo.

Tablice upravljate na dotik, seveda si lahko kot dodatno opremo, za lažje tipkanje, omislite tudi tipkovnico, ki jo povežete s to mobilno napravo. Taka tipkovnica je manjša od navadne ali tiste na prenosniku. Je preprosta za uporabo, prav tako je enostavno nameščanje le-te.

Morda še oklevate nad idejo, ali bi si tudi vi, tako kot že mnogi, kupili tablico? Razmislite, kolikokrat ste si zaželeli, da bi brskali po spletu, prebirali e-pošto in podobno, kar v postelji, brez da imate v naročju nerodni prenosnik. Prav pride tudi vsem, ki ste veliko na poti in želite imeti stalni nadzor nad vsem dogajanjem. Za zelo uporabne se tablice izkažejo tudi na dopustu ali pa na poti na dopust, ko si lahko v miru pogledate kakšen film ali pa risanko, pobrskate po spletu …

Preverite pisano ponudbo tablic in zagotovo boste našli najbolj primerno za vas. Za pomoč lahko seveda poprosite tudi strokovnjake, ki vam bodo pomagali pri odločitvi.

Komentiranje ni dovoljeno.