nav-left cat-right
cat-right

Tiskalne naprave HP in Epson

Potrebujete HP kartuše ali Epson kartuše? Preberite si ta članek.

Tiskalniki za svoje delovanje potrebujejo črnilo. Brez črnila kakopak tiskanja nebi bilo mogoče opraviti. Črnila za tiskalnike so shranjena v kartušah. Na trgu so prisotni predvsem laserski in brizgalni tiskalniki. Laserski tiskalniki imajo vgrajene tonerje. V tonerjih se nahaja barva v prahu, to pa nato tiskalnik zapeče na papir. Barva je suha v trenutku, tako, da se vam ni treba bati, da bi barvo razmazali. Običajni tiskalniki pa za svoje delovanje uporabljajo tekočo barvo, te barve so shranjene v kartušah.

Brizgalni tiskalniki so sicer bolj prilagodljivi in praktični za vsakodnevno tiskanje, precej dobro tiskajo tudi barve. Laserski tiskalniki se večinoma uporabljajo samo za tiskanje enobarvno tiskanje, na trgu pa obstajajo tudi laserski barvni tiskalniki, vendar so ti tiskalniki malce dražji.

Tiskalne naprave HP in Epson pa sodijo v sam vrh med tiskalniki. Oba proizvajalca proizvajata tudi veliko drugih produktov, vendar ko govorimo o tiskalniki sta sinonim za kvaliteto. Čeprav so tiskalniki kar precej poceni, pa se zatakne, ko govorimo o cenah kartuš ali tonerjev. Kartuše HP in kartuše Epson, pa ne samo kartuše teh dveh znamk ampak prav vse originalne kartuše so v primerjavi s z cenami tiskalnikov zelo drage. Če hočete cenejši nakup se lahko zanesete tudi na obnovljene kartuše. Pojem obnovljene kartuše se uporablja za nekoč že obrabljene kartuše. Podjetje, ki se ukvarja z obnovo kartuš dobi nazaj prazne kartuše, v tovarni jih nato delavci razstavijo in očistijo, ter ponovno napolnijo in kartuše gredo spet v prodajo običajno pa imajo obnovljene kartuše tud več polnila.

Odločitev je vaša, lahko se odločite za nakup originalnih kartuš ali pa kupite obnovljene, dejstvo pa je, da s tiskalnimi napravami HP ali Epson ne boste zgrešili.

Komentiranje ni dovoljeno.