nav-left cat-right
cat-right

Zakaj izolirati fasado

Razlogov za dobro izolacijo hiše je zelo veliko, največji pa je zagotovo ta, da lahko prihranite veliko denarja pri ogrevalnih stroških. Izolacija hiše lahko pripomore k ogromnemu zmanjšanju stroška vašega ogrevanja, hiša pa bo ostala hladnejša tudi v toplih poletnih mesecih. Mnenja, koliko lahko prihranite pri stroških ogrevanja so različna, če pa bi govorili v procentih pa se stroški ogrevanja lahko zmanjšajo za 30-60%.

Današnji izolativni materiali pa so tudi precej varni, večina izolacij priznanih proizvajalcev vam zagotavlja visoko stopnjo požarne varnosti. Proizvajalci teh voln se trudijo, da so ti materiali v kar največji možni meri negorljivi.

Čeprav vložki za izolacijo celotnega objekta niso med najmanjšimi pri gradnji hiše, so cene v primerjavi s ceno celotnega objekta zelo nizke, sama investicija pa se vam v roku nekaj let povrne ravno zaradi dobrih izolativnih lastnosti. Običajno se v stanovanjske objekta dajeta kamena ali pa steklena volna, saj sta se te dva tipa voln izkazala za najbolj kvalitetna. Dobro izolirani objekti pa dosegajo tudi večje cene na trgu, saj investitorji spoznavajo pomen dobre energetske učinkovitosti, s tem pa se izognete tudi nastajanju plesni in s tem povezanimi poškodbami na infrastrukturi.

Če vas skrbi skrb za okolje oz. ste ekološko ozaveščeni, se boste razveselili novice, da se lahko odločite tudi za katero izmed popolnoma naravnih izolacijskih rešitev, ti bodo bolj ugodno vplivale na vaše bivanje, pa tudi neposrednega vpliva na okolje ne bo. S tem, ko boste zmanjšali stroške ogrevanja pa boste porabili tudi manj energije, vaš udar na okolje pa bo posledično manjši.

Komentiranje ni dovoljeno.