nav-left cat-right
cat-right

Darilni boni lahko prinesejo dobre ali slabe izkušnje

Izkušnje z darilnimi boni so vsekakor zelo različne. Lahko so zelo dobre, lahko pa so darilni boni popolnoma zgrešeni in takrat prejemniku praviloma ne ostane kaj drugega, kot da jih podari ali pa skuša nekako prodati. Primer, ko gre lahko vse v napačno smer, je, da se človeku, ki tudi slučajno ni ljubitelj adrenalinskih doživetij, kupi ravno to, kot so na primer darilni boni za skok s padalom v tandemu. No, meni so prišli darilni boni še kako zelo prav, saj so tisti, ki so mi jih kupili, točno vedeli, kaj si želi in katere stvari so mi všeč.

Če se darilni boni kupijo za storitev ali izdelek, ki ga ima obdarjeni rad in si ga želi, je to najboljše darilo

Vsekakor je moje prepričanje, da so darilni boni najboljše darilo, če so le kupljeni glede na želje. Nikakor ni prav, da so darilni boni neke vrste orodje, s katerim se želi človeka prisiliti, da si z njimi privošči nekaj, česar si tudi slučajno ne želi. Enako meni nikakor ne bi bilo všeč, da bi se mi kupili darilni boni za na primer erotično masažo, še kako zelo vesel pa sem bil, ko so se mi kupili darilni boni za skok s padalom, saj sem si to želel že res zelo dolgo časa. Seveda pa je tako, edino pravilno je, da se kupijo v takšni vrednosti, kot storitev ali želeni izdelek stane. Meni na primer nikakor ne bi bilo prav, da bi dobil bon na primer za 100 €, če pa skok stane 190 €, kar pomeni, da bi moral sam doplačati. Dejansko si potem za svoje darilo prisiljen plačati, kar pa sploh ni več tisto, kar naj bi bilo.

Če zaključim, kljub temu, da veliko ljudi pravi, da so darilni boni povsem neizvirno darilo, pa to ni res v vseh primerih, še posebej ne, če se kupijo prav za izbrani izdelek ali storitev.

Komentiranje ni dovoljeno.