nav-left cat-right
cat-right

Dodatno zavarovanje Vzajemna poskrbi za brezplačno zdravljenje

Slovenija je ena redkih držav, v katerih so zdravstvene storitve brezplačne. A to velja le takrat, ko imamo poskrbljeno za obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pogosto zasledimo tudi izraz dodatno zdravstveno zavarovanje, med katerimi je tudi dodatno zavarovanje Vzajemna.

Dopolnilno oziroma dodatno zavarovanje lahko sklenete pri različnih zavarovalnicah, pri čemer se mesečna premija med njimi minimalno razlikuje med seboj. Odločitev za ponudnika dodatnega zavarovanja je prepuščena vsakemu posamezniku posebej. Če se odločite za zavarovalnico Vzajemna, potem boste sklenili dodatno zavarovanje Vzajemna, ki poskrbi za brezskrben obisk zdravnika.

Dodatno zavarovanje Vzajemna krije stroške zdravstvenih storitev

Čeprav so zdravstvene storitve v Sloveniji brezplačne, pa se je potrebno zavedati, da so stroški zdravljenja veliki, včasih celo enormni. Zdravstvene storitve v Sloveniji v večini krije obvezno zdravstveno zavarovanje, za katerega skrbi delodajalec, razliko do polne cene pa dodatno zavarovanje Vzajemna, za katerega moramo poskrbeti sami.

Dodatno zavarovanje Vzajemna krije razliko stroškov do polne cene zdravstvenih storitev, kar je običajno približno v višini 30 % celotne cene. V to je vključen obisk zdravnika, bolnišnično zdravljenje in rehabilitacija v zdraviliščih. Poleg tega boste deležni tudi brezplačnih zdravil s pozitivne in vmesne liste, nenujnih reševalnih prevozov, ki jih predpiše zdravnik, in različnih zdravstvenih pripomočkov kot so očala, opornice, zobni aparati, slušni aparati in še mnogo drugega.

Dodatno zavarovanje Vzajemna je nujno za vse, razen za otroke in dijake

Priporočljivo je, da dodatno zavarovanje Vzajemna sklenete takoj, ko se zaposlite, dopolnite 26 let ali izgubite status dijaka oziroma študenta. Gre za obliko zavarovanja, ki je nuja za vse, razen za otroke, zato z njim nikakor ni pametno odlašati. Z vsakim letom neplačevanja se vam mesečna premija poviša, zato ga sklenite takoj, ko zadostite enemu od zgoraj omenjenih pogojev.

Za dodatno zavarovanje morate poskrbeti tudi v primeru, da ste brezposelni in ste ostali brez prihodkov. V tem primeru se oglasite na najbližji enoti CSD in ZZZS, če pa prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost, boste morali dodatno zavarovanje Vzajemna plačevati sami.

Ključne prednosti dodatnega zavarovanja Vzajemna

Poleg kritja razlike stroškov zdravstvenih storitev, ima dodatno zavarovanje Vzajemna nekaj ključnih prednosti. S sklenitvijo zavarovanja boste deležni dodatnih popustov pri sklenitvi drugih oblik zavarovanj, vrednostnih bonov in brezplačno članstvo v programu Varuh zdravja.

Varuh zdravja je edinstven program zavarovalnice Vzajemna, ki poskrbi za številne preventivne aktivnosti in vadbene programe svojih članov. Član pa postane le, če sklenete dodatno zavarovanje Vzajemna.

Komentiranje ni dovoljeno.