nav-left cat-right
cat-right

Dražba v Sloveniji

Bodimo iskreni. Ni tako, da vsak od nas vedno želi čim bolje »priti skozi.« Ne glede na to, o čem se pogovarjamo, kaj je torej tema pogovora, vedno stremimo k temu, da ne potegnemo najkrajše, še več, želimo zase najboljše za najmanj vloženega truda ali denarja. Predvsem, ko se odločamo za nakup nepremičnine. Ali je to vikend namorju, apartma, hiša, stanovanje, poslovni prostor, itd. Vedno bomo želeli največ za najmanj. In zato je dražba naša priložnost.

Torej, če želimo biti nekdo, kateri vedno ubira najhitrejše, enostavnejše ter ugodnejše poti, se bomo odločili tako tudi, če smo pred nakupom. In, zato je dražba odlična rešitev. Zakaj? Ker vemo, kako te potekajo. Dokler se ne pojavi ponudnik, kateri bo ponudil več kot mi, je ponudba naša, ki pa je veliko ugodnejša od redne cene. In tako delajo tudi na dražbe123.

Predvidoma se objavi datum dražbe in je za pristop k dražbi potrebno plačati določen znesek. Plačamo običajno procent (odvisno od ponudnika dražbe) od predmeta zanimanja. Se pravi, da če me zanima eno stanovanje, bom plačal določen procent vrednosti tega stanovanja od izklicne cene. V kolikor je dražba zaključena in nismo »zmagovalec,« se nam vložen znesek povrne.

Dražba je priložnost za nakup, ki bi nas sicer stal kar precej več. Če imamo srečo, da na dražbi ni takšnih posameznikov, ki so velik interesenet in nam višajo ceno, se zna zgoditi, da »odnesemo« najbolje kar bi lahko. Zato tudi draže izkoriščamo. Ali pa smo preprosto ljubitelj, zbiratelj, karkoli. Ker na dražbah lahko najdemo marsikaj, od nakita do avtomobila in hiše. Pravzaprav skoraj vse, kar je možno prodajati. Je pa pomembno, da spremljamo, kdaj potekajo dražbe in si bomo lahko le tako zagotovili svoje mesto tam ter si priborili možnost ugodnejšega nakupa. Srečneš ali ne, vsi imamo to možnost, ali jo bomo izkoristili, pa se odločimo sami.

Komentiranje ni dovoljeno.