nav-left cat-right
cat-right

Ključavnica za motor je obvezna oprema

Mnogi motoristi so mnenja, da ključavnice za svojega jeklenega konjička ne potrebujejo, vendar temu to ni tako. Podobno kot kolesa so tudi motorji za tatove zelo privlačni, zato je njihova kraja prav tako zelo pogosta. Vsekakor so kakovostne ključavnice za motorje tisti del motoristične opreme, na katerem se ne splača varčevati.

Danes lahko na trgu zasledimo ogromno motorjev različnih blagovnih znamk, moči in cenovnih razredov. Motoristi ob nakupu motorja namenijo veliko pozornosti tudi nakupu dodatne opreme, v sklopu katere nikakor ne smejo pozabiti tudi na kakovostne ključavnice za motorje.

Blokada zavornega diska je osnovni način zaklepanja motorja

Motor lahko zaklenemo z različnimi ključavnicami. Med najpogostejše in osnovne načine uvrščamo blokado zavornega diska (https://kljucavnica.si/collections/blokada-zavornega-diska). Njen zapah, ohišje in zaklepalni elementi so običajno izdelani iz trdnega jekla, kar preprečuje njeno zlorabo.

Blokada zavornega diska deluje tako, da preprečuje vožnjo z motorjem. Najzmogljivejši modeli omogočajo zaklepanje in odklepanje kar s pomočjo pametnega telefona, hkrati pa imajo vgrajen tudi alarm, ki zaznava kakršenkoli premik motorja. V takšnih primerih je potrebno poskrbeti le za redno polnjenje baterije.

Za dodatno varnost potrebujete tudi druge tipe ključavnic

Seveda pa blokada motorja ne more popolnoma zagotoviti varnosti vašega motorja. Če si tatovi zelo močno želijo vaš motor, ga lahko brez težav naložijo na prikolico ali v kombi. Zato je dodatno zaklepanje motorja ob statično oviro obvezno, če ga želite obdržati.

V ta namen so nam na voljo tudi druge vrste ključavnic, med katerimi so najpogostejše in najkakovostnejše verige iz posebno trdnega jekla. Tovrstne verige se zaklepajo in odklepajo s pomočjo ključev in trpežnejša kot je veriga, bolj je namenjena varovanju motornih koles višjega cenovnega razreda. Ne smemo pa pozabiti še na klasične in zložljive varnostne loke, ki so prav tako učinkoviti.

Le kakovostne ključavnice za motorje so dovolj učinkovite

Ponudba različnih tipov ključavnic je danes zelo pestra. Med seboj se najpogosteje razlikujejo glede na material, debelino, mehanizem zaklepanja in namenu njihove uporabe. Ko je govora o ključavnicah za motorje, morajo bit te še toliko bolj trpežne in izdelane iz resnično najbolj obstojnega jekla.

Glavni dejavnik, po katerem se ključavnice za motor med seboj razlikujejo, pa je njihova varnostna stopnja. S tega vidika lahko pričakujete, da višja kot je stopnja varnosti, dražja je ključavnica. Izbira ključavnice pa je odvisna predvsem od tega, kje boste motor zaklenili, koliko stane motor in koliko časa bo parkiran na določenem mestu.

Rešitev za dolgotrajno zaklepanje motorja

Mnogi lastniki motorjev za svojega jeklenega konjička vrsto let varčujejo, zato si nihče ne želi, da bi nenadoma ostali brez svojega prevoznega sredstva. Ker pa motorji tudi niso ravno poceni, se dodatno varčevanje pri nakupu ključavnic nikakor ne obrestuje. Vsak lastnik motorja mora storiti vse, kar je v njegovi moči, da zavaruje svojo lastnino.

To pa še posebej velja, ko je potrebno motor zakleniti na primer v slabo zavarovani garaži. V takšnih situacijah so močne verige edina rešitev, nikakor pa ne smemo pozabiti, da jih tudi v tem primeru zaklenemo ob statično oviro, kot so na primer posebna sidra iz trdnega jekla.

Komentiranje ni dovoljeno.