nav-left cat-right
cat-right

Otroška lesena igrala spodbujajo otrokovo domišljijo

Najboljši način za zdrav razvoj otrokovih možganov je prav igra. Ko smo še dojenčki, naši možgani intenzivno pridobivajo informacije iz okolja in nato pripisujejo pomen tem zajetim informacijam. Ob tem, ko tako dojenček pridobiva informacije in iz koščkov sestavlja širšo sliko, se postopoma pripravlja na življenje. Tako se privaja na različne dražljaje iz okolja, kot so barve, zvok in dotik.

Za uspešen razvoj čutil pa je tudi kasneje pomembno, da otroci razvijajo svoje gibalne sposobnosti in domišljijo, kar počnejo prav skozi igro. Za to pa so najprimernejša lesena igrala, kot so na primer gugalnice, tobogani, igralni stolpi in plezala, ki jih izdelujejo in prodajajo pri podjetju Svet igral. Postavite jih lahko kar na svojem dvorišču. A ne pozabite, zunanja lesena igrala je nujno zaščititi, za kar je najboljša izbira zaščitna barva za les. Za starejše otroke pa so na trgu na voljo tudi posebni otroški električni skiroji, ki jih lahko poiščete na spletni strani A1.

Kombiniranje različnih elementov omogoča razgibano igro

Odlična izbira za lesena igrala so igralni stolpi, ki jih je možno povsem prilagoditi glede na otrokovo starost, kar lahko storite tako, da spremenite zahtevnost posameznih elementov ali pa s ponastavitvijo višine stolpa. Seveda pa lahko k stolpu priključite še ostale elemente, kot so plezalna stena, peskovnik, gugalnica ali tobogan. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Svet igral.

K igralnemu stolpu pa lahko priključite tudi otroško hišico, v kateri je miza z dvema klopcama. Stolp v višino meri 135 cm, lahko pa vsebuje tudi več različnih elementov, npr. poleg hišice še peskovnik s pokrovom, tobogan, plezalno steno in stopnice. Takšna lesena igrala omogočajo otrokom resnično sproščeno in razgibano igro.

Zunanja lesena igrala kot pripomoček za preizkus otrokovih sposobnosti

Otrok lahko svoje gibalne in motorične sposobnosti preizkusi na različnih plezalih, ki so postavljena samostojno v obliki plezalne stene, ki jo lahko kombinirate s plezalno lestvijo, oprimki in plezalno mrežo. Če boste postavili plezalno steno zunaj, morate celotno strukturo premazati z ustreznim premazom, za kar je potrebna ustrezna zaščitna barva za les, ki bo primerna za vsa lesena igrala.

Električni skiroji za otroke

Otroke, ki se že lahko samostojno gibljejo in so dovolj stari za varno uporabo različnih koles, običajno dokaj hitro privabijo otroške različice prevoznih sredstev, kot so na primer električni skiroji. Ti morajo biti zasnovani tako, da so varni za uporabo.

Novi otroški električni skiroji dosežejo hitrost 6-8 km/h in imajo 80 W motor. Z njimi lahko otroci upravljajo s pedalom na deski in z nožno zavoro, ki se nahaja na zadnjem koleščku. Narejeni so iz lahkih in visokokakovostnih materialov, zato jih je izredno enostavno obvladovati. Otroški električni skiroji so pri A1 na voljo v črni barvi s svetlo modrimi detajli na upravljalni ročki. Primerni so za otroke nad 4 leti starosti in do 50 kg teže. Priporočena višina otrok, ki jih lahko uporabljajo, je 100 cm ali več.

Na trgu so sicer na voljo električni skiroji, ki so primerni za različne starosti, zato pred nakupom obvezno preverite proizvajalčeva priporočila glede minimalne starosti in teže otroka. Kar se tiče same teže skirojev, so tudi zelo različne, na splošno pa velja, da so električni skiroji težji od navadnih, saj imajo napajalno baterijo in motor.

 

Komentiranje ni dovoljeno.