nav-left cat-right
cat-right

Otroški vozički za dva otroka

Otroški vozički, ki omogočajo vožnjo dveh otrok, pa naj gre za dvojčka ali dva različno stara otroka, so si med seboj precej različni. V osnovi obstajajo namreč kar štirje tipi takšnih vozičkov.

Otroški vozički za dva otroka, kjer otroka ležita ali sedita eden poleg drugega, so večinoma namenjeni dvojčkom. Pri enih gre za eno široko košaro oziroma sedež, torej sta otroka skupaj tako kot v posteljici ali v fotelju, pri drugih pa gre dejansko za dve običajni košari ali sedežka, nameščena eden poleg drugega. Prvi imajo običajno manjšo širino, saj ni izgube z »vmesno stranico« in boste tako z njimi lažje prišli skozi vrata, pri drugih pa ima vsak otrok svoj osebni prostor. Kaj je bolje, je težko reči – nekaterim dvojčkom je pač všeč, če so tudi v vozičku tesno eden poleg drugega, drugi pa imajo raje nekaj več prostora.

Nekoliko drugačni otroški vozički so tisti, namenjeni različno starim otrokom, kjer je en sedež spredaj in drugi zadaj. Pri njih je običajno možno v popoln ležeči položaj spustiti zgolj naslonjalo enega sedeža, zato dvojčkov, ki jih šene vozite v sedečem položaju, ne morete dati vanj.

Zadnja možnost so tako imenovani otroški vozički »marele«, torej tisti lahki vozički, ki se zložijo kot dežnik. Večina proizvajalcev za te vozičke namreč že ponuja posebne sponke, s katerimi je možno dva vozička združiti. Tudi »marele« so namenjene otrokom, ki se večinoma že vozijo sede.

Komentiranje ni dovoljeno.