nav-left cat-right
cat-right

Pasja kletka ali bivalni boks

Pasja kletka je obvezen del opreme, če ste lastnik štirinožnega prijatelja. Kletka za psa nudi vašemu prijatelju zavetje, prostor za počitek in varen transport, ko ga vzamete s seboj na pot. Večina ljudi ob besedi kletka pomisli na mučilno napravo, ki bo psu povzročala nevšečnosti. Vendar temu ni tako. Kletka za pasjega prijatelja vam bo  samo olajšala življenje.

Da bo beseda kletka prijetneje zvenela, lahko namesto nje uporabite besedno zvezo bivalni boks. Ne glede na to, kako boste pripomoček poimenovali, gre za odličen pripomoček, sploh če imate pasjega mladička ali pa malo starejšega psa. Pomagal vam bo tudi pri sami vzgoji.

Bivalni boks mora biti primerne velikosti in mora psu nuditi dovolj prostora, da se lahko v njem giblje oziroma udobno namesti. Boks za psa se večinoma uporablja za vzgojo psa ali pa ko smo odsotni od doma. Tako preprečimo, da bi naš kosmatinček povzročal kakšne nevšečnosti in se prosto gibal po prostoru. Psa je seveda na kletko potrebno privajati počasi in potrpežljivo. Najbolje je, da v kletko namestite udobno odejo, igračko in kakšen priboljšek, ki bo psu krajšal čas.

Kakšen tip pasje kletke izbrati?

Na tržišču je na voljo velika izbira pasjih kletk. Pomembno je, da pri nakupu kletke upoštevamo velikost psa. Pes mora imeti dovolj prostora, da se lahko raztegne in obrne. Nikakor se ne sme počutiti utesnjeno.

Kletka za psa je lahko narejena iz različnih materialov. Večina lastnikov se odloči za plastični boks, saj je lahek in primeren za transport. Aluminijasti boks oziroma kletka za psa iz aluminija je narejena po meri, zato je takšna kletka praviloma malo dražje. Zelo uporabna pa je tudi mehka pasja kletka, ki se uporablja predvsem v domačih prostorih. Zaradi svojega fleksibilnega materiala se enostavno zloži in prenaša naokoli.

Poskrbite, da bo psu udobno

Pes mora v kletki vedno imeti na voljo svežo pitno vodo, ker po nekaj urah čakanja zagotovo postane žejen. V kletki naj bo nameščena udobna odeja in pasja najljubša igračka. Vanjo lahko namestite tudi kakšen priboljšek. Preden boste psa dali v boks, poskrbite, da bo opravil malo in veliko potrebo.

Komentiranje ni dovoljeno.