nav-left cat-right
cat-right

Tim Gajser ponovno kralj Motokros MXGP

Slovenski motokrosist Tim Gajser, je ponovno osvojil naslov najboljšega dirkača v najmočnejšem elitnem razredu. Prvič naslov osvojil v sezoni 2016, nato uspeh ponovil 2019, letos pa je bil ponovno v razredu Motokros MXGP 2020 brez konkurence. Dvoboj za drugo mesto sta bila Jeremy Seewer in Antonio Caroli, na koncu pa je uspešnejši Seewer, s  skupnimi 618 točkami. Tim je ponovno dokazal, da spada med najboljše dirkače v zgodovini motokrosa. Lahko nadaljevanje uspešne kariere pri moštvu Honda pričakujemo tudi naslednje leto?

Sprememba formata dirkanja v Motokros MXGP

Organizatorji Motokros MXGP dirk so se zaradi epidemije in zdravstvenih razlogov ,odločili za prirejeni format dirkanja, iz standardnega na enodnevni format – jutranji trening in dve popoldanski vožnji. Odločitev ni imela ravno veliko podpore pri ekipah in dirkačih, saj ekipe s tem med vožnjama nimajo veliko časa za pripravo, dirkači pa so veliko bolj obremenjeni. Pri tem so bila združena tudi nekatera prizorišča motokros dirk nižjih razredov, zato je bilo veliko vprašanj kako bo z obstojnostjo prog med samimi dirkami. Letošnja Motokros MXGP je bila v celoti pod vprašajem, a se je kljub temu izpeljala do konca. Tim Gajser je tako  svojim moštvom HRC Honda za zaprtimi vrati testirali svoje motorje in se pripravljal na ponoven zagon  in  ponovno ubranitev naslova prvaka v najvišiji kategoriji tega motošporta.

Slab začetek, dober konec

Gajser sezone ni začel po svojih pričakovanjih, a je vso izgubljeno prednost nadoknadil v drugi polovici sezone. Naslov mu je uspelo osvojiti s 5 zmagami na dirkah, kar 8 krat pa je osvojil tudi drugo najvišjo stopničko. Na koncu je Tim v skupnem seštevku osvojil 720 točk in imel kar 100 točk naskoka pred zasledovalci. Tim se izredno dobro počuti v svoji ekipi Honda in bo svojo kariero, v Motokros MXGP, tudi naslednjo sezono najverjetnje nadaljeval pri isti ekipi. Vsekakor bo zanimivo videti ali mu bo naslov najboljšega dirkača v najelitnejšem motokros razredu, uspelo osvojiti že tretje leto zapored. Tako bi s tem postal eden izmed najbolj uspešnih motokrosistev vseh časov. Vsekakor bo Gajser v novi sezoni veljal za prvega favorita, vsekakor pa njegovih konkurentov ne gre podcenjevati. Vsi skupaj pa definitivno že komaj čakamo na sezono 2021, kjer bo Tim vsekakor navduševal vse navdušence tega motošporta.

Komentiranje ni dovoljeno.