nav-left cat-right
cat-right

Zdravstveno zavarovanje za tujino uredite pred odhodom

Se odpravljate na potovanje? Če želite brezskrbno potovati, pred odhodom sklenite zdravstveno zavarovanje za tujino. Le tako se boste na pot lahko odpravili povsem brez skrbi. Da boste izbrali tisto zavarovanje za tujino, ki ustreza vam in vaši družini, si preberite o različnih možnostih na: https://www.coris.si/zavarovanja. Coris ponuja zdravstveno zavarovanje za tujino za točno določeno obdobje, na primer za čas dopusta ali za celo leto, riziko odpovedi potovanja, mislili pa so tudi na mlade, ki študirajo v tujini, službena potovanja, pa tudi na tuje delavce, ki so napoteni na delo v Slovenijo in sosednje države.

Izberite pravo zdravstveno zavarovanje za tujino

Veliko si lahko preberete že na omenjeni spletni strani, a morda je najbolje, da se oglasite v poslovalnici, kjer vam bodo še bolje znali svetovati in vam pomagali skleniti pravo zavarovalno polico oz. da bo vsebovalo tisto kar vi potrebujete in ne nekaj česar ne potrebujete. Izvedeli boste lahko tudi več o tem, kaj je pri posamezni obliki krito, katere države so upoštevane, kdaj se lahko sklene riziko odpovedi, in podobno. Na voljo je tudi ali sklenitev police za posameznika ali družine, oziroma skupine. V poslovalnici vam tako izračunajo, kaj je za vas pri sklenitvi bolj ugodno.

Coris poskrbi za to, da bo potovanje potekalo brezskrbno

V nekaterih oddaljenih državah so cene zdravstvenih storitev občutno dražje kot pri nas. Pa tudi, če potujete v države, kjer so cene primerljive našim, vas v primeru, da bi potrebovali zdravstveno oskrbo, to lahko hudo udari po žepu. Zato na to pomislite še preden se odpravite v tujino. Od nikogar želja ni, da se vam na potovanju kaj zgodi, a hvaležni si boste, če boste za tak primer že vnaprej pripravljeni. Ker ob vsem stresu v primeru, da morate v tuji deželi obiskati zdravstveno ustanovo, zares ne potrebujete še tega, da bi se na licu mesta morali ukvarjati s plačilom visokega računa zdravstvene storitve. Če imate sklenjeno zavarovanje za tujino, ste lahko brez skrbi in se v tistem trenutku lahko osredotočite le na izboljšanje vašega zdravja.

Kaj storiti v primeru nezgode v tujini?

V primeru, da v tujini pride do neljube situacije, vam zdravstveno zavarovanje za tujino lahko pride še kako prav. Če pride do manjših stroškov, svetujemo, da jih plačate na licu mesta in ob vrnitvi uveljavljate povračilo. Če pa pride do resne situacije in nastanejo višji stroški, pa nas čimprej pokličite na številko, ki jo lahko najdete na https://www.coris.si/zavarovanja, in vzpostavili bomo stik z našim predstavništvom v državi, kjer se nahajate, ali neposredno s ponudnikom in uredili vse potrebno. Naša asistenca je dosegljiva vsak dan, 24 ur na dan.

Najdražje zavarovanje je tisto, ki ga nimaš, ko ga rabiš

Morda veliko potujete in se vam strošek ter dodaten čas, ki ga potrebujete, da sklenete zavarovanje za tujino, zdi pretiravanje. A dovolj je, da se vam ali vašemu znancu na poti zgodi samo ena nezgoda. Takrat se zavedate, da je dodatnih pet minut, ki ste jih namenili sklenitvi police, malenkost v primerjavi s tem, kar bi se lahko zgodilo v primeru nezgode na poti brez sklenjene police. V takem trenutku mora biti zdravje naših najbližjih in naše zdravje na prvem mestu, skrb za finance ter plačila računov pa mirno lahko prepustite ustrezni zavarovalnici.

Komentiranje ni dovoljeno.